2,5 dl slatke pavlake
70 g maslaca
240 g šečera
40 g brašna
1 kašičica brašna
6 јаја
1/2 limuna
1 kašičica ruma
5 žumanaca
3 dl soka odjagoda, ribizli ili višanja
Priprema:
Pomešati slatku pavlaku sa 70 g maslaca i 50 g šećera Ostaviti da provri na srednjoj temperaturi. Postepeno dodavati brašno uz neprestano mešanje da se ne bi napravila grudvice. Kuvati dok se krem ne zgusne. Skinuti sa šporeta i ohladiti. U hladan krem dodati jedno po jedno od 6 žumanaca i narendanu koru limuna. Na kraju umešati čvrsto umućen sneg od 6 belanaca i 50 g šećera.
Kalup za kolače namazati maslacem, posuti šećerom, izliti pripremljenu smesu. Kuvati na pari oko 45 minuta. Penasto umutiti 5 žumanaca sa 140 g šećera, umešati kašičicu brašna i 3 dl voćnog soka. Sve dobro izmešati i kuvati na pari dok se ne zgusne.
Pripremljen puding staviti na tanjir za posluživanje, preliti kašikom ruma i zapaliti. Poslužiti zapaljen (flambiran) puding sa voćnim prelivom.
Нема коментара:
Постави коментар