Kolač od malina


100 g margarina ili maslaca 
250 g šećera 
1 kesica vanilin šećera 
1 kašika soka od limuna 
2 jajeta 
200 g brašna 
2 kesice praška za pecivo 
3 kapi ulja 
 400 g malina 
3 belanceta 
so 

Priprema: 

Penasto umutiti maslac iii margarin sa 100 g šećera i vanilin šećerom, dodati sok od limuna i 2 jajeta. Umešati brašno izmešano sa praškom za pecivo. Umesiti glatko testo. Kalup za tortu obložiti pekarskim papirom i uliti pripremljenu smesu za petišpanj. Odozgo ravnomerno poređati maline, malo ih pritisnuti. Peći u zagrejanoj rerni na 175° C oko 40 minuta, zatim povećati temperaturu na 225 ° C. Belanca umutiti u čvrst sneg i postepeno dodavati 150 g šećera da smesa bude čvrsta i sjajna. Ravnomerno rasporediti preko malina. Vratiti kolač u rernu i peći još 5 minuta. Izvaditi i ohladiti. Dekorisati po želji.

Нема коментара:

Постави коментар