100 g margarina ili maslaca
250 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašika soka od limuna
2 jajeta
200 g brašna
2 kesice praška za pecivo
3 kapi ulja
400 g malina
3 belanceta
so
Priprema:
Penasto umutiti maslac iii margarin sa 100 g šećera i vanilin šećerom, dodati sok od limuna i 2 jajeta. Umešati brašno izmešano sa praškom za pecivo. Umesiti glatko testo.
Kalup za tortu obložiti pekarskim papirom i uliti pripremljenu smesu za petišpanj. Odozgo ravnomerno poređati maline, malo ih pritisnuti. Peći u zagrejanoj rerni na 175° C oko 40 minuta, zatim povećati temperaturu na 225 ° C. Belanca umutiti u čvrst sneg i postepeno dodavati 150 g šećera da smesa bude čvrsta i sjajna. Ravnomerno rasporediti preko malina. Vratiti kolač u rernu i peći još 5 minuta. Izvaditi i ohladiti. Dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар