5jaja
4 žumanceta
350 g šećera
250 g gustina
250 g maslaca
2 kašike ruma
20 g želatina
500 g malina
2 dl slatke pavlake
Priprema:
Na pari kuvati smesu od jaja, žumanaca i 250 g šećera, dok se ne zgusne. Skinuti sa šporeta. Mešanjem ohladiti. Dodati, postepeno, kašiku po kašiku, pripremljen gustin i rastopljen maslac. Dobijenu smesu izliti u kalup za tortu. Peći u zagrejanoj rerni na 225 °C oko 45-50 minuta. Od preostalog šećera i 2 kašike vode skuvati sirup. Ohladiti, pa dodati rum i rastopljen želatin.
Ispečenu tortu odozgo ravnomerno prekriti malinama, preliti smesom sa želatinom. Slatku pavlaku umutiti u čvrst sneg, po želji zasladiti. Služiti parče torte sa kuglom dobro ohlađene pavlake. Dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар