Torta od malina


5jaja 
4 žumanceta 
350 g šećera 
250 g gustina 
250 g maslaca 
2 kašike ruma 
20 g želatina 
500 g malina 
2 dl slatke pavlake 

Priprema:

 Na pari kuvati smesu od jaja, žumanaca i 250 g šećera, dok se ne zgusne. Skinuti sa šporeta. Mešanjem ohladiti. Dodati, postepeno, kašiku po kašiku, pripremljen gustin i rastopljen maslac. Dobijenu smesu izliti u kalup za tortu. Peći u zagrejanoj rerni na 225 °C oko 45-50 minuta. Od preostalog šećera i 2 kašike vode skuvati sirup. Ohladiti, pa dodati rum i rastopljen želatin. Ispečenu tortu odozgo ravnomerno prekriti malinama, preliti smesom sa želatinom. Slatku pavlaku umutiti u čvrst sneg, po želji zasladiti. Služiti parče torte sa kuglom dobro ohlađene pavlake. Dekorisati po želji.

Нема коментара:

Постави коментар