13 žumanaca
1/2 limuna
5 belanaca
100 g gustina
maslac
350 gšećera
3 kašike šećera
10 listova želatina
sok od ananasa
500 ml slatke pavlake
Priprema:
Penasto umutiti 8 žumanaca sa 100 g šećera, dodati narendanu koru od polovine limuna. Na kraju umešati čvrst sneg od 5 belanaca.
Kalup za tortu namazati maslacem, obložiti masnim pekarskim papirom. Izliti pripremljenu smesu za patišpanj. Peći u zagrejanoj rerni na srednjoj temperaturi do svetlo žute boje. Ostaviti u kalupu da se ohladi.
Kuvati 250 g šećera sa sokom od ananasa da se dobije 1/3 1 sirupa. Posebno, penasto umutiti 5 žumanaca sa 3 kašike šećera, dodati 10 listova razmekšanog i oceđenog želatina. Umešati u vruć sirup od ananasa. Mešanjem hladiti. Kada masa počne da se zgušnjava dodati čvrsto umućenu slatku pavlaku. Pripremljenu smesu staviti na pečeni patišpanj oko koga je prethodno postavljen obruč od kalupa za tortu. Staviti u frižider da se stegne. Izvaditi. Skinuti obruč. Staviti tortu na tanjir za posluživanje. Dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар