250 g ananasa iz konzerve
50 g šljiva
1 kašičica meda
1 kašika soka od limuna
250 ml mleka
1 kašičica cimeta
2 kašičice šećera
so
1/2 kašičice narendane kore od limuna
75 g pirinča
1 kašičica susama
Priprema:
Ananas oceđiti i iseći na kocke. Opranim šljivama odstraniti koštice.
U dubljoj posudi izmešati med, sok od limuna i anisa po ukusu. Dodati pripremljen ananas i šljive. Izmešati i ostaviti da stoji 30 minuta. Skuvati mleko sa cimetom, šećerom, vrlo malo soii i narendanom korom od limuna. Usuti opran pirinač. Kuvati na niskoj temparaturi oko 30 minuta, uz povremeno mešanje. Skinuti sa šporeta i ostaviti 5 minuta da pirinač upije svu tečnost. Ohladiti i izvaditi anis. Susam propržiti u tiganju bez dodavanja masnoće i prohladiti.
Odstajali sutlijaš pomešati sa mariniranim voćem, posuti pečenim susamom. Dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар