Sutlijas


250 g ananasa iz konzerve 
50 g šljiva 
1 kašičica meda 
1 kašika soka od limuna 
250 ml mleka 
1 kašičica cimeta 
2 kašičice šećera 
so 
1/2 kašičice narendane kore od limuna 
75 g pirinča 
1 kašičica susama 

Priprema: 

Ananas oceđiti i iseći na kocke. Opranim šljivama odstraniti koštice. U dubljoj posudi izmešati med, sok od limuna i anisa po ukusu. Dodati pripremljen ananas i šljive. Izmešati i ostaviti da stoji 30 minuta. Skuvati mleko sa cimetom, šećerom, vrlo malo soii i narendanom korom od limuna. Usuti opran pirinač. Kuvati na niskoj temparaturi oko 30 minuta, uz povremeno mešanje. Skinuti sa šporeta i ostaviti 5 minuta da pirinač upije svu tečnost. Ohladiti i izvaditi anis. Susam propržiti u tiganju bez dodavanja masnoće i prohladiti. Odstajali sutlijaš pomešati sa mariniranim voćem, posuti pečenim susamom. Dekorisati po želji.

Нема коментара:

Постави коментар