Kolač od šljiva i kokosa


750 g šljiva 
125 gmaslaca 
275 g šećera 
10 kašika mleka 
150 g sremskog sira 
6 kašika ulja 
1 kesica vanilin šećera 
300 g brašna  
1 kesica praška za pecivo 
 200 g kokosa 
 so 
Priprema: 
 Na niskoj temperaturi rastopiti maslac, dodati 200 g šećera, 2 kašike mleka i kokosovo brašno. Kuvati dok se šećer potpuno ne otopi. Ohladiti. Sremski sir izmešati sa 8 kašika mleka i uljem, zatim dodati 75 g šećera, vanilin šećer i vrlo malo soli. Dodati kašiku po kašiku pripremljeno brašno prethodno izmešano sa praškom za pecivo. Umesiti glatko testo. Kalup za kolač namazati maslacem i posuti brašnom. Odstajalo testo rastanjiti i staviti u kalup, tako da ivice budu visoke 2 cm. Sljive očišćene od koštica i isečene na četvrtine poređati po celoj površini testa u obliku crepa. Pripremljenu, prohlađenu masu sa kokosom rasporediti preko šljiva. Peći u zagrejanoj rerni na 175 °C oko 35 minut. Izvaditi i ohladiti. Poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар