750 g šljiva
125 gmaslaca
275 g šećera
10 kašika mleka
150 g sremskog sira
6 kašika ulja
1 kesica vanilin šećera
300 g brašna
1 kesica praška za pecivo
200 g kokosa
so
Priprema:
Na niskoj temperaturi rastopiti maslac, dodati 200 g šećera, 2 kašike mleka i kokosovo brašno. Kuvati dok se šećer potpuno ne otopi. Ohladiti.
Sremski sir izmešati sa 8 kašika mleka i uljem, zatim dodati 75 g šećera, vanilin šećer i vrlo malo soli. Dodati kašiku po kašiku pripremljeno brašno prethodno izmešano sa praškom za pecivo. Umesiti glatko testo.
Kalup za kolač namazati maslacem i posuti brašnom. Odstajalo testo rastanjiti i staviti u kalup, tako da ivice budu visoke 2 cm. Sljive očišćene od koštica i isečene na četvrtine poređati po celoj površini testa u obliku crepa.
Pripremljenu, prohlađenu masu sa kokosom rasporediti preko šljiva. Peći u zagrejanoj rerni na 175 °C oko 35 minut. Izvaditi i ohladiti. Poslužiti.
Нема коментара:
Постави коментар