4 jajeta
8 kašika šećera
1 kesica praška za pecivo
1/4 kašičice soli
150-200 g izgnječenog ananasa iz konzerve
100 g naseckanih oraha
100 g maslaca
80 g šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
300 g ananasa
250 ml slatke pavlake
Priprema:
Kalup za tortu namazati maslacem. Penasto umutiti žumanca sa 4 kašike šećera. Belanca umutiti u čvrst sneg, dodati 4 kašike šećera da masa bude sjajna i gusta. Spojiti umućena belanca i žumanca, umešati brašno u koje je prethodno izmešan prašak za pecivo, dodati pripremljen ananas i orahe. Masu izliti u kalup za tortu. Peći u zagrejanoj rerni na 225 ° C oko 30 minuta, ili dok testo ne počne da se odvaja od stranica kalupa. Izvaditi i ohladiti. Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu, dodati vanilin šećer i naseckan ananas. Pečeni patišpanj horizontalno prepoloviti. Donji patišpanj ravnomerno namazati pripremljenim filom sa ananasom, odozgo staviti drugi patišpanj.
Celu tortu namazati čvrsto umućenom slatkom pavlakom. Dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар