Šarlota od malina sa tostom


1 pakovanje tost hleba 
1 kg malina 
6 јаја 
8 kašika šećera u prahu 
1 kesica vanilin šećera 
1/2 l mleka 
2 kesice želatina 
2,5 dl slatke pavlake 

Priprema: 

Penasto umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. U tankom mlazu naliti vruće mleko. Kuvati na pari dok se ne zgusne. Dodati razmekšan želatin, mešati dok se potpuno ne istopi. Skinuti sa šporeta, mešati dok se ne ohladi. U ohlađeno dodati prethodno čvrsto umućenu slatku pavlaku. Kriške tosta sa obe strane propržiti na zagrejanom maslacu. Kalup za šarlotu namazati maslacem, posuti šećerom. Propečen tost sa jedne strane namazati penom od belanaca. Dno i stranice kalupa obložiti tako pripremljenim kriškama tosta, vodeći računa da premazana stranica bude naslonjena na kalup. U sredinu uliti pripremljen krem. Odozgo rasporediti maline. Ovako pripremljenu šarlotu staviti u zamrzivač da odstoji najmanje 3 sata. Izvaditi. Kalup na par sekundi potopiti u vrelu vodu. Tortu staviti na tanjir za posluživanje i dekorisati po želji.

Нема коментара:

Постави коментар