Flambirani puding sa voćnim prelivom


2,5 dl slatke pavlake 
70 g maslaca 
240 g šečera 
40 g brašna 
1 kašičica brašna 
6 јаја 
1/2 limuna 
1 kašičica ruma 
5 žumanaca 
3 dl soka odjagoda, ribizli ili višanja 

Priprema:

Pomešati slatku pavlaku sa 70 g maslaca i 50 g šećera Ostaviti da provri na srednjoj temperaturi. Postepeno dodavati brašno uz neprestano mešanje da se ne bi napravila grudvice. Kuvati dok se krem ne zgusne. Skinuti sa šporeta i ohladiti. U hladan krem dodati jedno po jedno od 6 žumanaca i narendanu koru limuna. Na kraju umešati čvrsto umućen sneg od 6 belanaca i 50 g šećera. Kalup za kolače namazati maslacem, posuti šećerom, izliti pripremljenu smesu. Kuvati na pari oko 45 minuta. Penasto umutiti 5 žumanaca sa 140 g šećera, umešati kašičicu brašna i 3 dl voćnog soka. Sve dobro izmešati i kuvati na pari dok se ne zgusne. Pripremljen puding staviti na tanjir za posluživanje, preliti kašikom ruma i zapaliti. Poslužiti zapaljen (flambiran) puding sa voćnim prelivom.

Нема коментара:

Постави коментар