30 piškota
750g mešanog voća
2 dl maraskina
12 g želatina
2,5 dl slatke pavlake
Krem od vanile:
4 jajeta
175 g šećera u prahu
1 kašičica vanilin šećera
60 gbrašna
5 dl mleka
15 g maslaca
Dno i stranice kalupa za tortu obložiti masnim pekarskim papirom, pa poređati piškote.
Voće iseckati, poprskati maraskinom i ostaviti da odstojil 2-3 sata.
Krem od vanile:
Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Umešati brašno, postepeno doliti vrijuće mleko i mešad na niskoj temperaturi dok se masa ne zgusne. Skinuti sa šporeta, prohladiti i umešati razmućen maslac. U još topao krem od vanile dodati želatin. Mešati da se potpuno istopi. Umešati naseckano i oceđeno voće, zatim i čvrsto umućenu slatku pavlaku. Smesu izliti u kalup za kolače obložen piškotama. Odozgo pokriti piškotama. Poklopiti. Staviti u frižider da odstoji nekoliko sati. Pred služenje šarlotu izvaditi na tanjir, odstraniti masni pekarski papir, dekorisati po želji i poslužiti. Držati u frižideru.
Нема коментара:
Постави коментар