Šarlota sa mešanim voćem


30 piškota 
750g mešanog voća 
2 dl maraskina 
12 g želatina 
2,5 dl slatke pavlake 

Krem od vanile: 

4 jajeta 
175 g šećera u prahu 
1 kašičica vanilin šećera 
60 gbrašna 
5 dl mleka 
15 g maslaca 
Dno i stranice kalupa za tortu obložiti masnim pekarskim papirom, pa poređati piškote. Voće iseckati, poprskati maraskinom i ostaviti da odstojil 2-3 sata. Krem od vanile: Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Umešati brašno, postepeno doliti vrijuće mleko i mešad na niskoj temperaturi dok se masa ne zgusne. Skinuti sa šporeta, prohladiti i umešati razmućen maslac. U još topao krem od vanile dodati želatin. Mešati da se potpuno istopi. Umešati naseckano i oceđeno voće, zatim i čvrsto umućenu slatku pavlaku. Smesu izliti u kalup za kolače obložen piškotama. Odozgo pokriti piškotama. Poklopiti. Staviti u frižider da odstoji nekoliko sati. Pred služenje šarlotu izvaditi na tanjir, odstraniti masni pekarski papir, dekorisati po želji i poslužiti. Držati u frižideru.

Нема коментара:

Постави коментар