Pita sa ananasom


60 g ušećerenog ananasa 
1 čašica maraskina 

Biskvitno testo: 

4 jajeta 
4 kašike šećera 
4 kašike brašna 
1 kesica praška za pecivo 
1 kašika maslaca 
125 g maslaca 
65 g šećera 
1 jaje  
1 kašičica vanilin šećera 

Glazura od šećera: 

150-200 g šećera u prahu 
žuta boja 
1 kolut ušećerenog ananasa 

Priprema: 

Ušećeren ananas isprskati maraskinom, ostaviti 1-2 sata na hladnom mestu. Penasto umutiti 4 žumanceta sa 4 kašike šećera, dodati kašike brašna prethodno pomešana sa praškom za pecivo. Ispeći patišpanj u četvrtastom kalupu na srednjoj temperaturi, u plehu namazanom maslacem. Izvaditi i ohladiti. Umutiti 125 g maslaca sa 65 g šećera. U penasto umešati razmućeno jaje, dodati vanilin šećer. Odstajali ananas ocediti i umešati u smesu sa maslacem. Ohlađeni patišpanj horizontalno prepoloviti, donji deo premazati pripremljenim kremom sa ananasom. Glazura od šećera: U dublju posudu staviti 150-200 g šećera u prahu, mešati dodajući kap po kap hladne vode, dok masa ne postane sjajna i glatka. Dodati malo žute boje i odmah premazati gornji patišpanj torte. Dekorisati kolutom ušećerenog ananasa.

Нема коментара:

Постави коментар