60 g ušećerenog ananasa
1 čašica maraskina
Biskvitno testo:
4 jajeta
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kašika maslaca
125 g maslaca
65 g šećera
1 jaje
1 kašičica vanilin šećera
Glazura od šećera:
150-200 g šećera u prahu
žuta boja
1 kolut ušećerenog ananasa
Priprema:
Ušećeren ananas isprskati maraskinom, ostaviti 1-2 sata na hladnom mestu. Penasto umutiti 4 žumanceta sa 4 kašike šećera, dodati kašike brašna prethodno pomešana sa praškom za pecivo. Ispeći patišpanj u četvrtastom kalupu na srednjoj temperaturi, u plehu namazanom maslacem. Izvaditi i ohladiti.
Umutiti 125 g maslaca sa 65 g šećera. U penasto umešati razmućeno jaje, dodati vanilin šećer. Odstajali ananas ocediti i umešati u smesu sa maslacem.
Ohlađeni patišpanj horizontalno prepoloviti, donji deo premazati pripremljenim kremom sa ananasom.
Glazura od šećera:
U dublju posudu staviti 150-200 g šećera u prahu, mešati dodajući kap po kap hladne vode, dok masa ne postane sjajna i glatka. Dodati malo žute boje i odmah premazati gornji patišpanj torte.
Dekorisati kolutom ušećerenog ananasa.
Нема коментара:
Постави коментар