Šarlota od ananasa


ananas torta
3 kašike želatina 
1 šolja šećera 
so 
1 konzerva ananasa (750 g) 
6 јаја 
300 ml slatke pavlake 
1 kutija piškota (150g) 

Priprema: 

Kuvati na pari želatin da se otopi sa 3/4 šolje šećera, dodati vrlo malo soli i sok od kompota ananasa. Postepeno dodati umućena žumanca neprestano mešajući da masa bude potpuno glatka. Skinuti sa Šporeta. Mešanjem prohladiti, da se ne uhvati korica. Kada počne da se steže, umešati čvrsto umućen sneg od belanaca i preostaiog šećera. U kompaktnu masu dodati čvrsto umućenu slatku pavlaku i oceđene kockice ananasa iz kompota. Kolut ananasa sačuvati za dekoraciju torte. Kalup za šarlotu namazati maslacem, po dnu i zidovima kalupa poređati piškote, naliti pripremljen krem, odozgo poređati piškote. Poklopiti ili pokriti aluminijumskom folijom. Staviti preko noći u frižider. Izvaditi. Odstraniti aluminijumsku foliju, staviti šarlotu na tanjir za posluživanje i dekorisati po želji. Držati na hladnom.

Нема коментара:

Постави коментар