Torta sa šljivama


2 jajeta 
225 g šećera 
120 g brašna 
1/2 kesice praška za pecivo 
1,5 kesica želatina 
700 g šljiva 
30 g đumbira 
250 ml crnog vina 
600 ml slatke pavlake 
1 kesica preliva za kolače 
150 ml soka od pomorandže 
50 g marcipan mase 
so 

Priprema: 
Penasto umutiti jaja sa 2 kašike tople vode, dodati vrlo malo soli, 75 g šećera i brašno prethodno izmešano sa praškom za pecivo. Kalup za tortu obložiti masnim papirom za pečenje, izliti umućenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 190 °C oko 25 minuta. Izvaditi. Zelatin pripremiti po uputstvu na kesici. Sljivama odstraniti koštice, posuti ravnomemo mlevenim đumbirom, naliti 150 ml cmog vina i umešati 100 g šećera. Promešati i dinstati 10 minuta. Ohladiti, pa umešati žeiatin. Pripremljenu i prohlađenu smesu od šljiva rasporediti po ohladenom patišpanju. Staviti u frižider da odstoji 2 sata. Preliv za tortu razmutiti sa sokom od pomorandže. Preliti ohlađenu tortu. Odozgo narendati marcipan masu. Dekorisati po želji.

Нема коментара:

Постави коментар