2 jajeta
225 g šećera
120 g brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1,5 kesica želatina
700 g šljiva
30 g đumbira
250 ml crnog vina
600 ml slatke pavlake
1 kesica preliva za kolače
150 ml soka od pomorandže
50 g marcipan mase
so
Priprema:
Penasto umutiti jaja sa 2 kašike tople vode, dodati vrlo malo soli, 75 g šećera i brašno prethodno izmešano sa praškom za pecivo. Kalup za tortu obložiti masnim papirom za pečenje, izliti umućenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 190 °C oko 25 minuta. Izvaditi.
Zelatin pripremiti po uputstvu na kesici.
Sljivama odstraniti koštice, posuti ravnomemo mlevenim đumbirom, naliti 150 ml cmog vina i umešati 100 g šećera. Promešati i dinstati 10 minuta. Ohladiti, pa umešati žeiatin. Pripremljenu i prohlađenu smesu od šljiva rasporediti po ohladenom patišpanju. Staviti u frižider da odstoji 2 sata. Preliv za tortu razmutiti sa sokom od pomorandže. Preliti ohlađenu tortu. Odozgo narendati marcipan masu. Dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар