10 belanaca
200 g šećera
150 g naseckanih oraha
50 g mlevenih badema
1 kašika mlevenog keksa
250 g maslaca
250g šećera
10 žumanaca
višnje
ananas iz kompota
badem
Priprema:
Pripremiti smesu za patišpanj od čvrsto umućenih 10 belanaca sa 200 g šećera, dodati 150 g naseckanih oraha, 50 g mlevenih badema i kašiku mlevenog keksa. Ispeći 4 patišpanja u zagrejanoj remi na niskoj temperaturi.
Na pari umutiti 10 žumanaca sa 250 g šećera. Prohladiti. Dodati penasto umućen maslac. Dobijenu smesu podeliti na 4 dela. Na tanjir staviti prvu koru, namazati četvrtinom krema, a odozgo ravnomemo rasporediti višnje. Staviti drugu koru, namazati drugom četvrtinom krema, preko rasporediti naseckan ananas iz kompota, pokriti trećom korom, namazati trećom četvrtinom krema i posuti mlevenim bademima. Staviti i četvrtu koru. Preostalom četvrtinom krema namazati tortu odozgo i okolo. Dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар