Moskva šnit


10 belanaca 
200 g šećera 
150 g naseckanih oraha 
50 g mlevenih badema 
1 kašika mlevenog keksa 
250 g maslaca 
250g šećera 
10 žumanaca 
višnje 
ananas iz kompota 
badem 

Priprema:

Pripremiti smesu za patišpanj od čvrsto umućenih 10 belanaca sa 200 g šećera, dodati 150 g naseckanih oraha, 50 g mlevenih badema i kašiku mlevenog keksa. Ispeći 4 patišpanja u zagrejanoj remi na niskoj temperaturi. Na pari umutiti 10 žumanaca sa 250 g šećera. Prohladiti. Dodati penasto umućen maslac. Dobijenu smesu podeliti na 4 dela. Na tanjir staviti prvu koru, namazati četvrtinom krema, a odozgo ravnomemo rasporediti višnje. Staviti drugu koru, namazati drugom četvrtinom krema, preko rasporediti naseckan ananas iz kompota, pokriti trećom korom, namazati trećom četvrtinom krema i posuti mlevenim bademima. Staviti i četvrtu koru. Preostalom četvrtinom krema namazati tortu odozgo i okolo. Dekorisati po želji.

Нема коментара:

Постави коментар