4 jajeta
125 gšećera
5 g soli
65 gmaslaca
2 kruške
2 banane
3 breskve iz kompota
20 g badema naseckanih na štapiće
1 dl kirša
8 g želatina
4 dl slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
1 kašičica vanilin šećera
12 komada ušećerenih trešanja
Krem od vanile:
4jajeta
175 g šećera u prahu
1 kašičica vanilin šećera
60 g brašna
5 dl mleka
15 g maslaca
Priprema:
Umutiti laku penastu masu od jaja, šećera i soli. Umešati brašno i rastopljen maslac. Četvrtast kalup za kolače namazati maslacem i posuti brašnom. Uliti umućenu smesu sa jajima. Peći u zagrejanoj remi na 200°C oko 30 minuta. Izvaditi i ohladiti. Iseći oblike trouglova, piškota ili po želji.
Pripremljeno biskvit testo rasporediti po dnu i stranicama kalupa za tortu koji je prethodno obložen masnim pekarskim papirom ili aluminijumskom folijom. Voće iseći na manje komade, posuti naseckanim bademima, isprskati kiršom. Ostaviti da stoji 1 sat na sobnoj temperaturi. Vanilin krem pripremiti od penasto umućenih jaja, šećera i vanilin šećera, dodati brašno, postepeno naliti vrijućim mlekom i mešati na niskoj temperaturi dok se ne zgusne. Skinuti sa šporeta. Prohladiti. Umešati penasto umućen maslac i na kraju pripremljen želatin. Smesu izliti preko voća. Lagano izmešati. Slatku pavlaku čvrsto umutiti sa šećerom u prahu. Umešati u smesu sa voćem. Pripremljenu masu usuti u kalup obložen biskvitnim testom, odozgo posuti mrvicama od testa i staviti u frižider da se stegne. Pred služenje šarlotu izvaditi iz frižidera na tanjir za posluživanje, skinuti masni pekarski papir ili aliminijumsku foliju a okolo poređati ušećerene trešnje. Držati u frižideru.
Нема коментара:
Постави коментар