Šarlota na italijanski način


4 jajeta 
125 gšećera 
5 g soli 
65 gmaslaca 
2 kruške 
2 banane 
3 breskve iz kompota 
20 g badema naseckanih na štapiće 
1 dl kirša 
8 g želatina 
4 dl slatke pavlake 
2 kašike šećera u prahu 
1 kašičica vanilin šećera 
12 komada ušećerenih trešanja 

Krem od vanile: 

4jajeta 
175 g šećera u prahu 
1 kašičica vanilin šećera 
60 g brašna 
5 dl mleka 
15 g maslaca 

Priprema: 

Umutiti laku penastu masu od jaja, šećera i soli. Umešati brašno i rastopljen maslac. Četvrtast kalup za kolače namazati maslacem i posuti brašnom. Uliti umućenu smesu sa jajima. Peći u zagrejanoj remi na 200°C oko 30 minuta. Izvaditi i ohladiti. Iseći oblike trouglova, piškota ili po želji. Pripremljeno biskvit testo rasporediti po dnu i stranicama kalupa za tortu koji je prethodno obložen masnim pekarskim papirom ili aluminijumskom folijom. Voće iseći na manje komade, posuti naseckanim bademima, isprskati kiršom. Ostaviti da stoji 1 sat na sobnoj temperaturi. Vanilin krem pripremiti od penasto umućenih jaja, šećera i vanilin šećera, dodati brašno, postepeno naliti vrijućim mlekom i mešati na niskoj temperaturi dok se ne zgusne. Skinuti sa šporeta. Prohladiti. Umešati penasto umućen maslac i na kraju pripremljen želatin. Smesu izliti preko voća. Lagano izmešati. Slatku pavlaku čvrsto umutiti sa šećerom u prahu. Umešati u smesu sa voćem. Pripremljenu masu usuti u kalup obložen biskvitnim testom, odozgo posuti mrvicama od testa i staviti u frižider da se stegne. Pred služenje šarlotu izvaditi iz frižidera na tanjir za posluživanje, skinuti masni pekarski papir ili aliminijumsku foliju a okolo poređati ušećerene trešnje. Držati u frižideru.

Нема коментара:

Постави коментар