125 g maslaca
125 g šećera u prahu
2 jajeta
250 g brašna
1 kesica pudinga od maline
1 kesica šlaga
500 g malina
300 g šećera
mleko
Priprema:
Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu, dodati 2 jajeta i brašno. Umesiti glatko testo. Oblikovati loptu. Umotati u aluminijumsku foliju ili najlon. Staviti u frižider da odstoji najmanje sat vremena.
U mleku skuvati puding od maline, po uputstvu na kesici. Prohladiti, pa dodati umućen šlag. Maline oprati i ocediti.
Sipkavo testo, odstajalo u frižideru rastanjiti preko kalupa za tortu tako da krajevi testa vire ргеко ivice kalupa. Na više mesta izbosti viljuškom. Peći u zagrejanoj rerni na srednjoj temperaturi oko 30 minuta. Prohladiti, pažljivo izvaditi na tanjir za posluživanje. U sredinu uliti pripremljen puding sa šlagom. Maline uvaljati u šećer i ravnomerno poređati po pudingu. Služiti dobro rashlađeno.
Нема коментара:
Постави коментар