Torta sa malinama


125 g maslaca 
125 g šećera u prahu 
2 jajeta 
 250 g brašna 
1 kesica pudinga od maline 
1 kesica šlaga 
500 g malina 
300 g šećera 
mleko 

Priprema: 

Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu, dodati 2 jajeta i brašno. Umesiti glatko testo. Oblikovati loptu. Umotati u aluminijumsku foliju ili najlon. Staviti u frižider da odstoji najmanje sat vremena. U mleku skuvati puding od maline, po uputstvu na kesici. Prohladiti, pa dodati umućen šlag. Maline oprati i ocediti. Sipkavo testo, odstajalo u frižideru rastanjiti preko kalupa za tortu tako da krajevi testa vire ргеко ivice kalupa. Na više mesta izbosti viljuškom. Peći u zagrejanoj rerni na srednjoj temperaturi oko 30 minuta. Prohladiti, pažljivo izvaditi na tanjir za posluživanje. U sredinu uliti pripremljen puding sa šlagom. Maline uvaljati u šećer i ravnomerno poređati po pudingu. Služiti dobro rashlađeno.

Нема коментара:

Постави коментар