200 g šećera
250 g mlevenih badema
200 g brašna
1 kašika kakao praha
1 kašika cimeta
1 kašika vanilin šećera
mleveni karanfilić
1 jaje
2 kašike soka od višanja
250 g maslaca
1 kašika prezli
200 g malina
šećer
žumance
Priprema:
Kalup za pečenje torte namazati maslacem i posuti prezlama. Izmešati šećer, bademe, kakao prah, brašno, cimet, vanilin šećer i karanfilića po želji. Kupasto rasporediti, na sredini napraviti udubljenje, dodati jaje, sok od višnje i maslac. Izraditi glatko testo. Oblikovati loptu. Uviti u aluminijumsku foliju ili najlon. Staviti u frižider da odstoji 1 sat. Sa 2/3 odstajalog testa obložiti dno i stranice do 2 cm visine pripremljenog kalupa za kolače. Preostalo testo razvući debljine 2-3mm i iseći na trake. Maline ispasirati, zasladiti po ukusu i prokuvati 5 minuta. Prohladiti. Rasporediti po pripremljenom testu. Odozgo složiti isečene trake od testa, namazati ih razmućenim žumancetom. Peći uzagrejanoj rerni na 180°C oko 1 sat. Izvaditi i ohladiti. Dekorisati po želji ili posuti šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар