Lincer sa malinama


200 g šećera 
250 g mlevenih badema 
200 g brašna 
1 kašika kakao praha 
1 kašika cimeta 
1 kašika vanilin šećera 
mleveni karanfilić 
1 jaje 
2 kašike soka od višanja 
250 g maslaca 
1 kašika prezli 
200 g malina 
šećer 
žumance 

Priprema: 

Kalup za pečenje torte namazati maslacem i posuti prezlama. Izmešati šećer, bademe, kakao prah, brašno, cimet, vanilin šećer i karanfilića po želji. Kupasto rasporediti, na sredini napraviti udubljenje, dodati jaje, sok od višnje i maslac. Izraditi glatko testo. Oblikovati loptu. Uviti u aluminijumsku foliju ili najlon. Staviti u frižider da odstoji 1 sat. Sa 2/3 odstajalog testa obložiti dno i stranice do 2 cm visine pripremljenog kalupa za kolače. Preostalo testo razvući debljine 2-3mm i iseći na trake. Maline ispasirati, zasladiti po ukusu i prokuvati 5 minuta. Prohladiti. Rasporediti po pripremljenom testu. Odozgo složiti isečene trake od testa, namazati ih razmućenim žumancetom. Peći uzagrejanoj rerni na 180°C oko 1 sat. Izvaditi i ohladiti. Dekorisati po želji ili posuti šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар