Espreso krem od malina


2 kesice želatina 
8 jaja 
50 ml jačeg espresa 
2 kašike vanilin šećera 
400 g šećera 
2 kašike vinjaka 
600 ml slatke pavlake 
600 g malina 

Priprema: 

Na pari kuvati 200 g šećera, žumanca, espreso i vanilin šećer dok se ne dobije kremasta masa (5 minuta). Zelatin rastopiti u toploj vodi, pomešati sa vinjakom i neprestano mešajući, ohladiti. Slatku pavlaku čvrsto umutiti, umešati smesu sa žumancima. Staviti u frižider da odstoji 30 minuta. Belanca umutiti u čvrst i sjajan sneg sa 100 g šećera. Smesu dodati u ohlađenu masu sa žumancima i pavlakom. Ostaviti da stoji u frižideru 2 sata. Maline kuvati u vreloj vodi sa preostalim šećerom, kuvati oko 5 minuta. Procediti. Poprskati sokom limuna. Od ohlađenog krema oblikovati kugle, preliti ih sosom od malina. Dekorisati po želji.

Нема коментара:

Постави коментар