2 kesice želatina
8 jaja
50 ml jačeg espresa
2 kašike vanilin šećera
400 g šećera
2 kašike vinjaka
600 ml slatke pavlake
600 g malina
Priprema:
Na pari kuvati 200 g šećera, žumanca, espreso i vanilin šećer dok se ne dobije kremasta masa (5 minuta).
Zelatin rastopiti u toploj vodi, pomešati sa vinjakom i neprestano mešajući, ohladiti. Slatku pavlaku čvrsto umutiti, umešati smesu sa žumancima. Staviti u frižider da odstoji 30 minuta. Belanca umutiti u čvrst i sjajan sneg sa 100 g šećera. Smesu dodati u ohlađenu masu sa žumancima i pavlakom. Ostaviti da stoji u frižideru 2 sata. Maline kuvati u vreloj vodi sa preostalim šećerom, kuvati oko 5 minuta. Procediti. Poprskati sokom limuna.
Od ohlađenog krema oblikovati kugle, preliti ih sosom od malina. Dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар