Letnja torta od voća


170 g maslaca 
150 g šečera 
6 јаја 
140 g badema 
120 g mlevenog keksa 
2 okrugle oblande 
750 g raznog voća 
šećer u prahu 
vanilin šećer 
brašno 

Priprema: 

Penasto umutiti 140 g maslaca sa šećerom, dodati jedno po jedno, pripremljena žumanca, mleveni keks i na kraju umešati čvrsto umućen sneg od belanaca. Kalup za tortu namazati maslacem i posuti brašnom. Izliti polovinu pripremljene smese. Odozgo staviti jednu okruglu oblandu, preko ravnomemo rasporediti prethodno naseckano voce. Sipati preostalu umucenu smesu. Pokriti drugom okruglom oblandom. Pripremljenu tortu peći u zagrejanoj remi na 225 °C oko 35 minuta. Izvaditi. Prohladiti i posuti šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар