Torta od ananasa i pavlake

ananas torta

4 jajeta 
9 kašika ulja 
9 kašika šećera 
6 kašika brašna 
1/2 kesice praška za pecivo 
1 konzerva ananasa (750 g) 
1 čaša sirupa od kivija 
8 listova želatina 
500 ml slatke pavlake 

Priprema: 

Penasto umutiti 4 žumanceta sa 9 kašika šećera, dodati 9 kašika ulja. Umešati čvrst sneg od 4 belanceta i 6 kašika brašna prethodno izmešanih sa praškom za pecivo. Od pripremljene smese ispeći 3 identična patišpanja u zagrejanoj rerni na 200 °C. Ananas procediti, nekoliko komadića ostaviti za dekoraciju a ostalo ispasirati. Listove želatina potopiti u hladnu vodu da omekšaju, ocediti ih, 5 listova umešati u sok od ananasa a 3 u sok od kivija. Svaki prokuvati da se želatin otopi. Ohladiti sokove sa želatinom. Slatku pavlaku čvrsto umutiti. Umešati 2/3 umućene slatke pavlake sa uželiranim sokom ananasa a preostalu trećinu sa uželiranim sokom od kivija. U špric za kolače staviti 1/4 mase sa ananasom, po ivici patišpanja napraviti "venac". Drugu četvrtinu smese staviti u sredinu patišpanja sa vencem. Staviti treći patišpanj, ponoviti postupak sa smesom od ananasa. Ovako pripremljenu tortu ohladiti. Dekorisati po želji.

Нема коментара:

Постави коментар