4 jajeta
9 kašika ulja
9 kašika šećera
6 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1 konzerva ananasa (750 g)
1 čaša sirupa od kivija
8 listova želatina
500 ml slatke pavlake
Priprema:
Penasto umutiti 4 žumanceta sa 9 kašika šećera, dodati
9 kašika ulja. Umešati čvrst sneg od 4 belanceta i 6 kašika brašna prethodno izmešanih sa praškom za pecivo. Od pripremljene smese ispeći 3 identična patišpanja u zagrejanoj rerni na 200 °C.
Ananas procediti, nekoliko komadića ostaviti za dekoraciju a ostalo ispasirati.
Listove želatina potopiti u hladnu vodu da omekšaju, ocediti ih, 5 listova umešati u sok od ananasa a 3 u sok od kivija. Svaki prokuvati da se želatin otopi. Ohladiti sokove sa želatinom. Slatku pavlaku čvrsto umutiti.
Umešati 2/3 umućene slatke pavlake sa uželiranim sokom ananasa a preostalu trećinu sa uželiranim sokom od kivija. U špric za kolače staviti 1/4 mase sa ananasom, po ivici patišpanja napraviti "venac". Drugu četvrtinu smese staviti u sredinu patišpanja sa vencem. Staviti treći patišpanj, ponoviti postupak sa smesom od ananasa. Ovako pripremljenu tortu ohladiti. Dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар