Torta sa kandiranim vocem


5 jaja 
8 kašika šećera 
1 limun 
6 kašika brašna 
3 žumanceta 
1/2 1 mleka 
5 tabli želatina 
200 g kandiranog voća (lubenica, trešnja, višnja...) 
200 g žele bombona 
150 g suvog grožđa 
4 kesice šlaga 
50 ml mleka 

Priorema:

Penasto umutiti 5 žumanaca sa 5 kašika šećera, dodati sok i narendanu koru limuna, umešati 5 kašika brašna i na kraju čvrsto umućen sneg od 5 belanaca. Od dobijene smese ispeći 5 tanjih patišpanja na prethodno maslacem namazanom kalupu, u zagrejanoj rerni na srednjoj temperaturi. Penasto imiutiti 3 žumanceta sa 3 kašike šećera, dodati 3 kašike brašna. Smesu uliti u mleko. Kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne. U mlak krem dodati želatin koji je prethodno rastopljen u 50 ml toplog mleka. Ohladiti. Dodati kandirano voće, naseckane žele bombone i suvo grožđe prethodno odstajalo u toploj voda Na kraju umešati čvrsto umućen šlag. U kalup u kome su se pekli patišpanji sipati umućen krem debljine 2 cm, prekriti jednom korom. Ponavljati postupak dok se sve pripremljene namirnice ne utroše. Odozgo treba da bude patišpanj. Staviti sat dva u zamrzivač da se torta stegne. Izvaditi i servirati dekorisano po želji.

Нема коментара:

Постави коментар