5 jaja
8 kašika šećera
1 limun
6 kašika brašna
3 žumanceta
1/2 1 mleka
5 tabli želatina
200 g kandiranog voća (lubenica, trešnja, višnja...)
200 g žele bombona
150 g suvog grožđa
4 kesice šlaga
50 ml mleka
Priorema:
Penasto umutiti 5 žumanaca sa 5 kašika šećera, dodati sok i narendanu koru limuna, umešati 5 kašika brašna i na kraju čvrsto umućen sneg od 5 belanaca. Od dobijene smese ispeći 5 tanjih patišpanja na prethodno maslacem namazanom kalupu, u zagrejanoj rerni na srednjoj temperaturi. Penasto imiutiti 3 žumanceta sa 3 kašike šećera, dodati
3 kašike brašna. Smesu uliti u mleko. Kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne. U mlak krem dodati želatin koji je prethodno rastopljen u 50 ml toplog mleka. Ohladiti. Dodati kandirano voće, naseckane žele bombone i suvo grožđe prethodno odstajalo u toploj voda Na kraju umešati čvrsto umućen šlag. U kalup u kome su se pekli patišpanji sipati umućen krem debljine 2 cm, prekriti jednom korom. Ponavljati postupak dok se sve pripremljene namirnice ne utroše. Odozgo treba da bude patišpanj. Staviti sat dva u zamrzivač da se torta stegne. Izvaditi i servirati dekorisano po želji.
Нема коментара:
Постави коментар