Beli krem sa voćem


125 g bele čokolade 
1/4 kašičice želatina 
2jajeta 
1 kašika belog ruma 
125 ml slatke pavlake 
150 g mešanog voća 
1 kašika sitnog šećera 

Priprema:

Na pari otopiti belu čokoladu. Zelatin rastvoriti u toploj vodi. Penasto umutiti jedno celo jaje i jedno žumance, dodati želatin i beli rum. Posudu staviti u hladnu vodu i mešati da se smesa prohladi. Dodati čvrsto umućenu slatku pavlaku i 4 kašike otopljene bele čokolade. Ostaviti preko noći u frižider. Preostalu otopljenu belu čokoladu usuti u špric za kolače, napraviti oblike zvezdica na masnom pekarskom papiru. Staviti na hladno mesto. Belanca umutiti u čvrst sneg i dodati pripremljeno mešano voće. Sušiti u zagrejanoj remi na niskoj temperaturi oko 3 sata. Od odstajale smese iz frižidera, oblikovati loptice. Na sva- ku staviti po jednu "zvezdicu" od bele čokolade, koje su pret- hodno pažljivo skinute sa masnogpekarskogpapira. Poslužiti hladno.

Нема коментара:

Постави коментар