100 g sremskog sira
130 g meda
2 kašike ulja
l jaje
1 kesica vanilin šećera
125 g brašna
2 kesice praška za pecivo
75 g heljdinog brašna
50 g ovsenih pahuljica
50 g mlevenih lešnika
50 g mlevenih oraha
1/4 kašičice cimeta
40 g maslaca
800 g šljiva
Priprema:
U sremski sir umešati 80 g meda, jaje, brašno, prašak za pecivo i na kraju heljdino brašno. Umesiti glatko testo. Umotati u aluminijumsku foliju ili najlon, staviti u frižider da odstoji 1 sat.
Ovsene pahuljice, bez dodavanja masnoće, propržiti do zlatno-žute boje. Ohladiti. Lešnike i orahe, bez dodavanja masnoće propržiti, ohladiti i samleti.
Odstajalo testo premesiti. Razvući do veličine kalupa koji je prethodno namazan maslacem. Ivice testa podići 2cm.
Unutra rasporediti propržene pahuljice. Odozgo poređati polovine šljiva, sredinom okrenutom na gore. Preko šljiva ravnomerno rasporediti smesu od oraha i lešnika.
Peći u zagrejanoj rerni na 180ᵒC oko 45 minuta. Izvaditi i ohladiti. Dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар